Oon hulluna suklaaseen! Sacherkakku on taivaallista ja jo pelkästään sen takia, että joku kerran on mulle sanonu, et Sacher on maailman vaikein kakku tehdä - en uskonut- pakkohan minun kokeilla ja täytyy myöntää, tätä voisi tehdä vaikka joka viikko. Täydellistä joka kerta!  Nyt piti tehdä tarjottavaksi Kummeille ja Mummulle, jotka tuli tekemään "tupatarkastuksen" uuteen kotiimme..

 

Sacherkakku

silikonivuoka tai pelti
 
130-200g tummaa suklaata (riippuu kuin suklaista haluaa)
 200 g voita
 4 kananmunaa
 2 dl sokeria
 2 ½ dl vehnäjauhoja
 1 tl leivinjauhetta
 1 tl vaniljasokeria
 (1 tl sitruunan raastettua kuorta -en itse laita koskaan)
 2 rkl sitruunamehua  
 
Täyte
 2 dl aprikoosimarmeladia   
 

Kuorrutus
 130-200g tummaa suklaata (kuorrutettahan pitää olla paljon, ite laitan väh. 200g)
 75 g voita tai margariinia   
 
Koristeluun
 mansikoita, joita on kastettu suklaaseen sekä suklaakoriste sydän   

(tee mansikat ja koristeet ensiksi, jotta ne kerkeää jähmettyä.)

Pane pilkottu suklaa ja rasva kasariin. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos on sileää. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna-sokerivaahtoon jauho-leivinjauheseos, suklaa-rasvasula ja sitruunamehu vuorotellen koko ajan sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.  Leikkaa jäähtynyt pohja kahtia. Levitä aprikoosimarmeladi toiselle levylle ja nosta toinen puoli päälle. Sivele leivoslevyn pinta ohuelti marmeladilla. Sulata kuorrutussuklaa. Lisää huoneenlämpöinen rasva, sekoita tasaiseksi ja levitä kuorrutus kakun päälle.