Siis ainakin maku oli aivan mahtava, kun tekiessähän on aina pakko pikkusen maistella, ettei ihan täyttä "sontaa" tule.

Kyseessä on Vanilja-raparperikakku Kinuskikissalta

Itse tein suunnilleen puolikkaana (20 cm irtopohjavuokaan), muutaman muutoksen tein (punaisella) ja tässä ohje sen mukaan. Alemmasta linkistä pääsee alkuperäiseen ohjeeseen.

Vanilja-raparperikakku

Pohja:
1.5 dl vehnäjauhoja
1 tl sokeria
ripaus suolaa
50 g voita tai margariinia
 1 rkl vettä

Raparperitäyte:

200 g raparperia
1 rkl perunajauhoja
65 g voita tai margariinia
3/4 dl sokeria

Vaniljatäyte:

2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa (vispikerma)
1 maustemittaa vaniljajauhetta (1 vaniljatanko)
3/4 dl tomusokeria
1 valkuaista
200 g maustamatonta tuorejuustoa (vanilja-tuorejuusto)
2 rkl sitruunamehua

+ n. 100g valkosuklaata

 

Ohje oli ensisilmäyksellä monivaiheinen ja aikaa vievä, mutta sain sen kuitenkin tehtyä tuossa "työni ohella" ja pienten apureiden pienoisella avustuksella tosi vaivattomasti.

Ensin tein taikinan: kuivat aineet sekasin, voi nypitään joukkoon ja lisätään vesi. Irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taikina levitellään sen päälle (reunat voi toki voidella ensin.) Sitten pestään ja kuoritaan raparperit tai rapsarit, kuten neiti kohta 4v alkoi niitä kutsumaan (oli kuulemma liikaa pörinää raparperi-sanassa) sekä pilkotaan pieneksi. Nämä käännellään tomusokerissa ennen kuin lisätään taikinan päälle. Sitten voi ja sokeri kattilaan ja keitellään karamellimäiseksi. Seos raparperien päälle ja 200 asteiseen uuniin ja minulla se oli 20 min uunissa ja laitoin sitten vain uunin pois päältä kun lähdettiin lasten kanssa ulos ja kun tultiin sisälle niin kakku oli oikein herrrkullisen näköinen.. (En ollut "karamelliä" tehnyt piiiiitkään aikaan ja meinasin keittää pikkusen liikaa, kerron myöhemmin että menikö se sitten liian rapsakaksi vai ei, näytti kuitenkin tosi hyvältä kun uunista tuli..)

(Sitten kakkupohja jäähtyi pöydällä melkein tunnin ku lasten kanssa tehtiin ruokaa ja syötiin ja tein sitten kakun loppuun ennen päiväuniaikaa.. Lapset leikki intiaaneja ja minä olin joku "karjuva muriaani", koska vatkasin kuin viimeistä päivää... :D no niin siis kakun tekoon..)

Liivatelehdet veteen. Vatkasin kerman ja  vaniljatangon siemenet vaahdoksi ja loppuvaiheessa lisäilin tomusokerin joukkoon. Sulatin suklaan mikrossa. Lisäsin kerman sekaan vaniljatuorejuuston vatkaten. Sitten erikseen valkuiainen vaahdoksi ja lisäsin sen käännellen kermaseoksen joukkoon. Lämmitin sitruunanmehua mikrossa ja sulatin liivatteet siihen. Lisäsin suklaan vaahtoihin ja lopuksi liivatteet. Sitten vain vuokaan ja jääkaappiin.  Ohjeessa ajaksi annettiin 3h, mutta mulla se varmaan on siihen asti ku mies tulloo kotio töistä. (eli kokonaisaika on varmaan sellaset 4-5h..)

 

Ohjeen nappasin jo talvella Kinuskikissalta ja sitä vesikielellä oon jo pitkään haaveillu tekeväni. Nyt sitten tuli tilaisuus, miehen synttäreitä juhlitaan tänään ja hän toivoi jotain pirteää ja valkosuklaista, joten tässä yhdistyy nyt sitten molemmat. Maistui täyteläisen vaniljalta ja suklaa toi sellasen mahtavan pehmeyden.. Toivottavasti on kokonaisuutenakin yhtä maistuva kuin pelkät täytteet erikseen maisteltuina..

Pistän kuvaa minun tekeleestäni kunhan se on hyytynyt ensin..

 

ps. Kakku oli taivaallisen hyvää ja täydellisesti onnistunutta!